Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-06@10:21:51 GMT

ماجرای مکاشفه روضه خوان امام حسین(ع)

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۹۶۵۱

ماجرای مکاشفه روضه خوان امام حسین(ع)

حجت الاسلام انصاریان با اشاره به اینکه گریه کردن جزئی از دین است، گفت: دو گریه در اوج ارزش است نخست گریه بر عظمت، ترس و عشق به خداوند متعال و دیگری گریه بر امام حسین است.

به گزارش برنا؛ حجت الاسلام شیخ حسین انصاریان مفسر قرآن کریم همزمان با دهه اول محرم در حسینیه هدایت به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار داشت: اولیای الهی در رأس آنها انبیای الهی و اهل بیت تأمین خیر دنیا و آخرت را در گرو دین داری درست می‌دانستند، خارج از دینداری سعادتی که انسان به دنبال آن است را به دست نمی‌آورد، زندگی بی دین‌های تاریخ از زمان قابیل تا به امروز ثابت کرده که بدون دین نه خیر دیدند و نه سعادت نصیب آنها شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

انصاریان شکوفایی حقایق وجودی انسان را در گرو دینداری بیان و عنوان کرد: دین حقیقی دینی است که از سوی خداوند متعال نازل شده باشد، دینی که وجود مقدس پروردگار مهندسی کرده و طراحی کرده باشد، این دین، دین همه ملائک و مخلوقات عالم هستی است. زمانی که دین به انسان عرضه می‌شود دین تشریعی است و هنگامی که این دین به موجودات می‌رسد با عنوان دین تکوینی از آن یاد می‌شود. موجودات عالم هستی چه بخواهند و چه نخواهند باید دیندار باشند و اختیاری از خود ندارند اما زمانی که نوبت به انسان می‌رسد آدمی مختار است که به دین خدا دیندار شود یا خیر! پروردگار جبر در دین را برای بشر قرار نداده است.

این کارشناس مذهبی با بیان آیات قرآن کریم گفت: قرآن کریم می‌گوید ما راه دین و راه خیر و شر را نشان دادیم و این شما هستید که خیر و شر را انتخاب می‌کنید؛ اگر دین اجباری باشد بعثت انبیا معنا پیدا نمی‌کند، بهشت و جهنم، امامت امامان، مغفرت و.. بی معنا می‌شود چرا که همه این موارد محصول دین اختیاری است تا انسان با عالم شدن، پختگی عقل و پیوند خوردن با دین شناسان دیندار شود این دینی که خداوند نازل کرده ملاک، بنیاد و اساس شناختش چیست؟ انسان چگونه دین خدا را از بقیه راه‌ها و جاده‌ها تشخیص دهد؟

وی با تاکید بر اینکه پروردگار سه ملاک برای شناخت اسلام واقعی قرار داده است، بیان داشت: دو ملاک برای شناخت اسلام واقعی قرآن و اهل بیت است. یک سوال مطرح است چرا پیامبر قبل از وفاتشان به شناخت اهل بیت اصرار داشتند؟ زیرا می‌دانستند شناخت دین اسلام از متن قرآن کریم بدون وجود اهل بیت امکان پذیر نیست، اگر انسان تنهایی به سراغ قرآن برود منحرف می‌شود برای همین لازم است قرآن از طریق اهل بیت (ع) شناخته شود. ملاک دیگر انسان‌های بزرگی هستند که خداوند منش، دین و اخلاق آنان را در قرآن ذکر می‌کند.

انصاریان ادامه داد: برای مثال قرآن کریم می‌فرماید ابراهیم برای امت سرمشق است در کمال فروتنی خداوند را عبادت می‌کرد و راهش راه خدا بود، بننده‌ای بود که نعمتی را هزینه کمترین گناه نکرد، او یک بنده جامع و کامل بود و برای من است؛ بسیاری از انسان‌ها برده ابلیس هستند و درصد بسیاری از انسان‌ها از سرمایه‌های عظیم شیطانی محسوب می‌شوند. بسیاری از انسان‌ها تحت ائمه کفر بوده و تعداد کمی هستند که با امام حسین (ع) و ائمه اطهار پیوند دارند. شیعه واقعی کسی است که وقتی می‌گوید پدر و مادرم فدای تو؛ دروغ نگوید. خداوند می‌فرماید ابراهیم کسی است که من او را در راه اسلام قرار دادم اسلام ابراهیم تجلی اسلام و اهل بیت است.

این سخنران مشهور با بیان اینکه حق با قرآن و اهل بیت است و ما بقی همه باطل هستند، اظهار داشت: هر چه خوبی در این دنیا بوده به ابراهیم عطا شده است و در آخرت همه انسان‌ها می‌بینند که خداوند چه مقامی به ابراهیمی داد و ایشان در زمره صالحین قرار گرفت. در قیامت حضرت عباس و حضرت ابراهیم در کنار هم هستند.

وی با اشاره به اینکه گریه کردن جزئی از دین است، بیان داشت: دو گریه در اوج ارزش است نخست گریه بر عظمت، ترس و عشق به خداوند متعال و دیگری گریه بر امام حسین است. گریه برای محبوب مثبت که خاموش نمی‌شود و عاشق را رها نمی‌کند عبادت است گریه برای خدا از ارزش بی نهایت برخوردار است. اهل بیت درباره گریه بر امام حسین می‌فرماید در بین همه کارهایی که انسان را مقرب الهی می‌کند گریه بر امام حسین است.

انصاریان به بیان خاطره‌ای از مرحوم شیخ امیر محمدی پرداخت و گفت: یک روضه خوان خوب و با اخلاص به نام آقاشیخ امیر محمدی که پای منبرش مردم خوب گریه می‌کردند در شرح حال خود می‌نویسد در یکی از شب جمعه‌ها یک ساعت بعد از نیمه شب بلند شدم و به سمت تخت فولاد حرکت کردم تا در دعای کمیل دعاخوانان بسیار مهم اصفهان شرکت کنم. وقتی به تکیه مرحوم آیت الله العظمی سید محمد باقر درچه ای رسیدم یک ساعت مانده بود دعای کمیل آغاز شود برای همین گلیم‌ها همه تاکرده بود و من روی یکی از همین گلیم‌های تاکرده نشستم و منتظر ماندم تا مراسم شروع شود.

وی افزود: ناگهان چشمم به قبر سید محمدباقر افتاد گفتم تو یقیناً نزد پروردگار آبرومند هستی و من یک روضه خوانی هستم که به اندازه انگشت کوچک شما هم نمی‌شوم، اگر ممکن است از عالم برزخ خودت به من خبر بده.

این کارشناس مذهبی ادامه داد: این روضه خوان می‌گوید در حال خودم بودم، چشمم گرم شد و خوابم برد دیدم جمعیت بسیار قابل توجهی که عده‌ای ایستاده و عده‌ای نشسته اند و آیت الله درچه ای نیز بین این جمعیت با لباس سفید ایستاده است، برگشت و به من گفت شیخ امیر از برزخ خبر می‌خواهی؟ گفتم: بله! گفت: در دنیا که بودم هر قدمی برای امام حسین برداشتم و هر کار خیری که برای حضرت انجام دادم در برزخ پای من حساب شد. به من گفت شیخ امیر هرگز هرگز از حسین و راه حسین زمانی که ملک موت نیامده تو ببرد دست برندار اینجا بیایی می‌بینی که همه اش حسین است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: امام حسین ع گریه بر امام حسین قرآن کریم اهل بیت شیخ امیر انسان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۹۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد

به گزارش جماران؛ متن پیام آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی به همایش هویت عصری زنان در آینه قرآن و حدیث بدین شرح است:

 

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحیمِ

الْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ الصَّلَاةُ وَ السَّلَامُ عَلَی سَیِّدِنا وَ نَبِیِّنَا أَبِی ‌الْقَاسِمِ المصطفی مُحَمَّد وَ عَلَی أهلِ بَیتِهِ الطَّیِّبِینَ الطَّاهِرِینَ سیَّما بَقیَّهَ اللَّهِ فِی الأرَضینَ.

با سلام و تحیت به آن مجمع محترم؛

موضوع «جایگاه و موقعیّت بانوان‌» از دیر باز مورد گفتمان اندیشمندان و صاحب نظران بوده و نویسندگان و نظریه پردازان در این زمینه دیدگاههای گوناگونی‌ارایه داده و هر یک از آنان برداشت و تحلیلی داشته و طبق جهان بینی خود آن را ابراز داشته‌اند. که این موضوع با مطالعه تاریخ اقوام و ملل روشنتر می‌شود.

در این میان مکتب حیات بخش اسلام‌ که کامل‌ترین ادیان است با توجه به نظر واقع بینانه به انسان و وظایف و تکالیف او، موقعیت بانوان را به نحو اصولی مورد تجزیه و تحلیل قرار داده و با عنایت به ساختار خلقت زنان به تبیین حقوق آنها پرداخته است که با نگرش دقیق و خالی از اغراض باید گفت‌: در هیچ‌مکتب و گرایشی اینگونه حریم و حقوق زنان مورد حمایت قرار نگرفته‌ و شأن و منزلت آنان مصونیت پیدا نکرده است‌.

مگر نه این است که پیش از ظهور اسلام با زنان در همه نقاط جهان به بدترین نوع ‌برخورد می‌شده و از کمترین حقوق اجتماعی محرومشان داشته بودند.

که در آن فضای مسموم حضرت رسول اکرم‌(صلی الله علیه و آله) رفعت مقام و شأن والای ‌بانوان‌ را با کمال صراحت اعلام و قوانینی بر اساس فطرت انسان مقرّر داشت‌.

و مگر نه این است که با استقبال از حضور زنان در عرصه‌های جهادی و آموزشی و پرورشی و اجتماعی سالهای نخستین ظهور اسلام به عصر طلایی تبدیل شد و بر تارک ‌جبین تاریخ اسلام درخشید.

انسانی در میان دو دیوار بلندِ تحجر و تمدّن‌ِ کاذب‌. محبوسی در اعماق دو زندان‌: زندان جاهلیّت و زندان بردگی مُدِرن‌. اسیر دو کمند: کمند اوهام و خرافات و کمند تهمت و افتراءآت‌. مقهور دو فرهنگ‌، فرهنگ جاهلی و فرهنگ کلمات فریبنده به نام آزادی ‌و بعنوان علم و تمدن و تساوی حقوق‌. بالاخره فریادگری بدون فریادرس‌! و مُجرمی بدون ارتکاب جرم‌، مظلومی به ‌ظلم مضاعف و محروم از حقوق زندگی صحیح‌!

در روزگاری که در تمام فرهنگهای اقوام و ملل جهان «زن‌» بعنوان یک‌ «موجود پست » و «طفیلی » و انسان درجه دوّم‌ مطرح بود و تلخی ‌و محرومیّت بر همه ابعاد و زندگی او چه سیاسی‌، چه فرهنگی و چه اقتصادی ‌سایه افکنده و مورد بدبینی‌ ها و آماج تهمت‌ها بود و از هیچ روزنه‌ای بر افق زندگی ‌او روشنایی نمی‌تابید، و همه درها بر روی او بسته بود، خورشید اسلام طلوع ‌کرد و افق زندگی او را از کَران تا کَران روشن نمود و ندای عطوفت‌آمیز پیغمبر رحمت‌، حضرت محمّد مصطفی(صلی الله علیه و آله) روح نشاط و امید در کالبد او دمید و راه ‌ترقی و تکامل را به روی او از همه جهت باز کرد.

حضرتش موقعیّت مهم «زن» در اجتماع بشری و جایگاه بلند او و شایستگی‌ ها و استعدادهای فراوانی را که دست آفرینش در وجود این‌موجود بدیع قرار داده است را گوشزد کرد و آیه‌هایی از قرآن مجید را در رابطه با معرفی مقام مهم زن و ارزش والای او برای مردم بیان نمود. «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایسته همه‌کمالات و کرامت‌های انسانی است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد.

«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَى وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاةً طَیِّبَةً وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ»

«إِنَّ الْمُسْلِمِینَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِینَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِینَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِینَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِینَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِینَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِینَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِینَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِینَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاکِرِینَ اللَّهَ کَثِیرًا وَالذَّاکِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِیمًا»

و این نمونه‌ای از آیات قرآن در عظمت زنان است و بر همین اساس همانطور که نمونه‌ای از مردان برای الگوسازی ذکر نمود، از زنان شایسته نیز به عنوان الگو معرفی می‌شود:

« ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ کَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ کَانَتَا تَحْتَ عَبْدَیْنِ مِنْ عِبَادِنَا صَالِحَیْنِ فَخَانَتَاهُمَا فَلَمْ یُغْنِیَا عَنْهُمَا مِنَ اللَّهِ شَیْئًا وَقِیلَ ادْخُلَا النَّارَ مَعَ الدَّاخِلِینَ وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِینَ آمَنُوا امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ إِذْ قَالَتْ رَبِّ ابْنِ لِی عِنْدَکَ بَیْتًا فِی الْجَنَّةِ وَنَجِّنِی مِنْ فِرْعَوْنَ وَعَمَلِهِ وَنَجِّنِی مِنَ الْقَوْمِ الظَّالِمِینَ وَمَرْیَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ الَّتِی أَحْصَنَتْ فَرْجَهَا فَنَفَخْنَا فِیهِ مِنْ رُوحِنَا وَصَدَّقَتْ بِکَلِمَاتِ رَبِّهَا وَکُتُبِهِ وَکَانَتْ مِنَ الْقَانِتِینَ»

و در روایات ما نیز احادیث مختلف و متواتر درباره حقوق و جایگاه بانوان ذکر شده‌است که توصیه می‌شود به کتب حدیثی ما مراجعه کرده و با در نظر گرفتن سند احادیث بعضی از مطالب جعلی که با قرآن کریم مطابقت ندارد را استثناء نمود.

امروز نیز دنیای کفر با متهم ساختن اسلام نسبت به حقوق زن آنچه را که خود در عمل انجام می‌دهد به دین مقدس ما نسبت می‌دهد در حالی که با این عمل می‌خواهد پرده سیاه بر حقایق و موقعیت زن در اسلام بپوشاند و عمل ننگین خود را نسبت به بانوان توجیه نماید، اما باید با صدای رسا و بلند اعلام کرد که این دین بزرگترین حامی حقوق زن می‌باشد.

در پایان از همه حاضرین، خصوصاً از برگزار کنندگان این جلسه محترم و بویژه نماینده معظم ولی فقیه آیت الله آقای نورمفیدی کمال سپاس و تشکر را دارم و توفیق همگان را از خداوند متعال خواستارم و متلمس دعای خیر می‌باشم.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

 

قم مقدسه

حسین نوری همدانی

دیگر خبرها

  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • چگونه اضطراب را درمان کنیم؟
  • آیت‌اللّه نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • دارالعباده سراسر ماتم وعزا در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • ابری آسمان و گریه بی‌امان، مشهدالرضا در سوگ صادق آل محمد (ص)
  • از بقیع صدای گریه می‌آید
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • شهید مطهری در اوج حکمت و استادی، روضه خوانی را ترک نکرد